לוגו עם האות l במעגל על ​​רקע לבן.

בלוג - שווה קריאה

מאת Sharon Levkovich 18 במרץ 2025
טיפול בהפרעות קשב, שיטת טיפול ייחודית שעובדת
ילד עם הפרעת קשב וריכוז-איזה טיפול יכול לעזור לו
מאת Sharon Levkovich 12 במרץ 2025
הורים רבים שואלים את עצמם מה ההבדל בין ילדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD) לבין ילדים רגילים באותו גיל, ואיך ניתן להתמודד עם האתגרים הללו בצורה אפקטיבית. ואיזה טיפול יוכל לעזור לילד שלנו בצורה משמעותית...
לילד קשה בלימודים
מאת Sharon Levkovich 5 במרץ 2025
הילד שלכם מנסה לקרוא... ולא מצליח? הוא מתקשה בכתיבה? לא מצליח לבצע משימות פשוטות? לבעיות מהסוג הזה יש פתרונות, אבל ככל שמחכים – התסכול של הילד גובר, והקשיים עלולים להעמיק.
הפרעת קשב אצל ילדים
מאת Sharon Levkovich 28 בפברואר 2025
האם הפרעת קשב אצל ילדים באמת נעלמת עם הזמן? רבים מאמינים שאם לא נטפל בהפרעת קשב, היא פשוט תיעלם כשהילד יגדל- אבל האם זה באמת נכון?
הכנה לכיתה א
מאת Sharon Levkovich 21 בפברואר 2025
הכניסה לכיתה א' היא שלב משמעותי ביותר בחיי הילד, והיא מסמלת מעבר מעולם הגן המוכר והחמים אל עולם בית הספר, עם כל הדרישות והאתגרים החדשים. מעבר זה אינו פשוט, לא עבור הילד ולא עבור ההורים, והוא מלווה לעיתים קרובות בחששות ושאלות רבות.
טיפול בילדים עם קשיי למידה
מאת Sharon Levkovich 14 בפברואר 2025
כשלילד שלנו קשה... עייף כל הזמן... רוצה לנוח הרבה... מה זה אומר? הוא לא רוצה ללמוד או שבאמת יש לו בעיה אמיתית?
טיפול רגשי בילדים שלא רוצים ללכת לבית ספר
מאת Sharon Levkovich 8 בפברואר 2025
ילדים רבים מסרבים ללכת לבית הספר מסיבות שונות, ולעיתים מדובר בקושי רגשי משמעותי כמו חרדה. חרדת מבחנים, התמודדות עם חוקים, קשיים חברתיים או תחושת עומס ולחץ יכולים לגרום לילד לחוש מצוקה אמיתית.
טיפול רגשי לילדים עם קשיים חברתיים
מאת Sharon Levkovich 5 בפברואר 2025
הילד שלכם מתקשה להתחבר עם חברים? אתם יכולים לעזור לו! טיפול רגשי יכול לספק לילד שלכם כלים להתמודד עם אתגרים חברתיים ולבנות ביטחון עצמי
טיפול רגשי לילדים
מאת Sharon Levkovich 24 בינואר 2025
קראו סיפור מקרה על אלונה ילדה על הרצף, שטיפול רגשי עזר לה להרחיב את מעגל החברים שלה, להשתפר בלימודים, והכי חשוב – להתחיל להאמין בעצמה
טיפול רגשי לילדים
מאת Sharon Levkovich 10 בינואר 2025
מה עושים כשהילד שלכם נראה חסר ביטחון עצמי, מתווכח ורב הרבה עם ילדים, ונמנע מפעילויות בגן – והוא רק בן 3?
ילדה קטנה עומדת בשדה של פרחים צהובים.
מאת Sharon Levkovich 3 בינואר 2025
חג חנוכה הסתיים, איך אנחנו ההורים יכולים לעזור לילדינו אחרי חופשת חנוכה לחזור לשגרה עם חוסן רגשי : איך הורים יכולים לעזור לילדיהם לחזור בקלות לשגרה אחרי חופשת חנוכה חופשת חנוכה, עם כל האור והשמחה שהיא מביאה, יכולה להיות חוויה מבלבלת לילדים. המעבר החד משגרה יומיומית לחגיגות ולחזרה ללימודים עשוי להציף רגשות כמו חוסר יציבות, עייפות או תחושת חוסר הצלחה. כהורים, יש לכם תפקיד מרכזי ביצירת סביבה שתעזור לילדיכם להרגיש חזקים ומוצלחים מבחינה רגשית. מה הקשר בין חוסן רגשי וחזרה לשגרה, ולמה חשוב ? חוסן רגשי הוא היכולת להתמודד עם שינויים, תסכולים ואתגרים יומיומיים בצורה בריאה. ילדים עם חוסן רגשי גבוה ירגישו ביטחון רב יותר ביכולותיהם להתמודד עם חזרה לשגרה ועם משימות חדשות ויצליחו לפתח קשרים חברתיים חיוביים ביתר קלות ובהצלחה. איך אנחנו ההורים יכולים לעזור ? 1. שיחה פתוחה : שאלו את ילדכם איך הוא מרגיש לגבי החזרה לשגרה. הקשיבו באמת ובלי לשפוט, אפילו אם מדובר ברגשות שליליים כמו חשש או עייפות. 2. העצמת תחושת הצלחה : עזרו לילד לזהות את הדברים שהוא מצליח בהם, אפילו אם הם קטנים. למשל, "איזה יופי שסידרת את התיק בעצמך היום!" 3. תכנון זמן משפחתי מרגיע : הקדישו זמן רגוע למשחק או שיחה, במיוחד בשבועות הראשונים אחרי החופשה. זה עוזר לילדים להרגיש שאתם שם עבורם. 4. תמיכה מקצועית : במקרים שבהם אתם מרגישים שהילד מתקשה במיוחד, חשוב לדעת שמטפל רגשי יכול לעזור. טיפול רגשי אינו רק לילדים, אלא גם להורים, כדי לקבל כלים ודרכים לעזור לילד בצורה מותאמת. איך מטפל רגשי יכול לעזור ? מטפל רגשי מיומן יכול לעזור להורים לזהות את צרכיו הרגשיים של הילד וללמוד כיצד להגיב אליהם באופן שמחזק את תחושת הביטחון העצמי והחוסן הרגשי של הילד. זכרו , הורות היא מסע משותף . עם הכלים הנכונים, אתם יכולים להוביל את ילדכם לגדול להיות אדם חזק רגשית ומאושר.
ילדה קטנה מחזיקה שן הארי בידה בשדה.
מאת Sharon Levkovich 20 בדצמבר 2024
 סיפור מקרה: יואב הקטן שעשה שינוי גדול 
ילדה קטנה עומדת על החוף ומסתכלת על גלי הים.
מאת Sharon Levkovich 19 בדצמבר 2024
 הסימנים להפרעת קשב וריכוז  
ילדה קטנה שוכבת בדשא עם ידיה באוויר.
מאת Sharon Levkovich 14 בדצמבר 2024
אני מטפלת רגשית, מתמחה בליווי ותמיכה בתהליכי צמיחה אישית, התמודדות עם אתגרים רגשיים ושיפור איכות החיים. אני מאמינה בכוחה של הקשבה אמפתית וביצירת מרחב בטוח שמאפשר לילדים להאמין בעצמם ולהתחבר לעצמם, להתמודד עם קשיים ולמצוא את הדרך שלהם להצלחה. אך... מה זה בעצם טיפול רגשי אישי? טיפול רגשי הוא מסע אישי והתפתחותי שהילד עובר יחד עם מטפל מקצועי, במטרה לגלות ולהעצים את החוזקות והיכולות שבו, להתחזק ולהאמין בעצמו יותר. מדובר בתהליך שמאפשר לילד לחקור את עולמו הפנימי, להבין את רגשותיו ואת מקומו בסביבה החברתית, ולרכוש כלים להתמודדות עם אתגרים יומיומיים. לעיתים נפנה לטיפול רגשי כאשר הילד זקוק לחיזוק בביטחון העצמי, או כאשר ההתנהגות שלו אינה מתאימה לסיטואציות שונות. לדוגמה, ילדים שמתקשים בשליטה עצמית, נוטים להכות, לקלל או לפגוע, ולעיתים גם מתקשים להבין מדוע ההתנהגות הזו אינה מקובלת. בטיפול רגשי נוצר מרחב בטוח ומאפשר שבו הילד לומד להרגיש טוב יותר עם עצמו, להבין טוב יותר סיטואציות חברתיות, ולשפר את דפוסי ההתנהגות שלו. בטיפול אצלי , המסע עם הילד הוא חווייתי ומשלב משחקים מהנים ומעניינים. אני שמה דגש על העצמה רגשית, שיפור יכולות הקשב והריכוז, חיזוק הביטחון העצמי, ואף על העלאת היכולות הלימודיות של הילד. יחד, אנחנו עובדים על זיהוי החוזקות של הילד, פיתוח יכולת ההתמודדות במצבים מאתגרים, והבנת החשיבות של שיתוף פעולה והבנה הדדית בסיטואציות חברתיות. הטיפול עוזר לילד להבין את החוזקות שלו, ללמוד להתמודד עם אתגרים בצורה יעילה, ולהפוך את הקשיים לכלים לצמיחה והתפתחות. אם אתם מרגישים שהילד שלכם מתמודד עם קושי שזקוק למענה, אל תהססו ליצור קשר. אני כאן כדי לעזור וללוות אתכם ואת הילד בדרך להתפתחות וצמיחה. במאמר הבא נדבר על... "מתי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי כדי לעזור לבן שלנו"
קבוצת ילדים קופצת בבית קופצני.
מאת Sharon Levkovich 13 בדצמבר 2024
האם יש צורך בטיפול בפרעות קשב וריכוז ? ושאלה עוד יותר חשובה.... האם ניתן בכלל לפתור בעיה של הפרעת קשב ? ההורים לרוב מתוסכלים, מרגישים שזה קצת מיותר, הם מרגישים שזה מעמיס עליהם, וגם ככה קשה להם, אז אולי אפשר לוותר? אז בואו נדבר על זה... הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים היא לא רק "תווית" אלא אתגר משמעותי שמשפיע על היבטים רבים בחייהם. ילדים המתמודדים עם הפרעת קשב עשויים לחוות קשיים בולטים בביצוע פעולות יומיומיות, כמו הקשבה להורים בבית, ריכוז בלמידה בבית הספר, או תשומת לב למורה במהלך השיעור. ההשפעה החברתית והרגשית מעבר לקשיים הלימודיים, הפרעת הקשב משפיעה על כישורים חברתיים. ילדים עלולים להתקשות להקשיב לחברים, לשחק איתם לאורך זמן, או להתייחס למה שהם אומרים ורוצים. בנוסף, היא מובילה לקשיים בוויסות רגשי והתנהגותי, שמכבידים על חווייתם האישית והחברתית. הסכנות בהימנעות מטיפול בחירה לא לטפל בהפרעת הקשב עלולה להחמיר את הקשיים עם הזמן. הדבר עלול לגרום להשלכות שליליות כמו הפרעות בהתפתחות הרגשית, סיכון להתפתחות דיכאון, ואף בעיות פסיכיאטריות ורפואיות בגיל הבגרות. ללא מענה מתאים, ההפרעה עשויה להתפתח ל"כדור שלג" שפוגע במצבו הנפשי של הילד ובמימוש הפוטנציאל שלו בעתיד. אז מה ניתן לעשות? ראשית, חשוב להבין שהפרעת קשב היא הרבה מעבר לאתגרים בריכוז. היא עשויה לכלול אימפולסיביות, קשיים בשליטה בהתנהגות, קושי בהתארגנות, בעיות בזיכרון, ואתגרים נוספים כמו התחלת וסיום משימות. אז מה בכל זאת עושים כשהילד קופץ ממקום למקום ולא מצליח להתרכז... היי, שמי שרון לבקוביץ, ואני מטפלת בילדים עם קשיים רגשיים ולימודיים כבר 20 שנה. בין היתר, אני מתמחה בטיפול רגשי בילדים עם הפרעות קשב וריכוז וילדים על הרצף האוטיסטי . במהלך השנים פיתחתי שיטה ייחודית ומקיפה שנותנת מענה שלם למכלול האתגרים של הילד, תוך התאמה אישית לצרכים שלו ושל המשפחה. אני כאן כדי ללוות אתכם ואת ילדכם בתהליך שמאפשר התמודדות מיטבית ושיפור משמעותי באיכות החיים. 💙 במאמר הבא אדבר איתכם על... מה היתרונות בטיפול שפיתחתי, ולמה הטיפול עוזר ומקדם ילדים עם "הפרעת קשב וריכוז"
מאמרים נוספים
Share by: